dinsdag 6 oktober 2009

Sneeuw II


Was ik al helemaal blij dat er ietsiepietsie sneeuw gevallen was, een dag later lag er natuurlijk nog veeeel meer! Uiteindelijk valt er zo'n 3 meter, dus ik zal nog wel vaker in de wolken zijn. Natuurlijk dooit het overdag nog, dus van echt goede sneeuw is nog geen sprake.
Volgens onze Noorse vrienden is de sneeuw veel te vroeg, en wel een maand te vroeg. Het is nu verschrikkelijk druk bij de autogarages, want iedereen wil wisselen van zomer- naar spijkerbanden. Feiko en ik hebben de banden zelf verwisseld, zo moeilijk is dit nu ook weer niet!
In Sjøholt ligt geen sneeuw, pas zo'n anderhalve kilometer voor Fjellstova wordt het wit. Gisteren zijn we naar Moa geweest om goede sneeuwpakken en laarzen te kopen. We zijn nog wat vroeg, de winterkleding lag nog niet in de winkel. Hoe dichter we bij Ålesund kwamen, hoe minder sneeuw er op de toppen van de bergen lag. Ze zullen daar inderdaag nog niet in winterstemming zijn zoals wij.
Over een week of 2 komt Karst Johannes hier om de kleine caravan op te halen. Dat mag ook wel, want de buitenkant is helemaal bevroren. Bovendien staat de camping al weer bijna vol met wintergasten.
Vanmorgen was het prachtig mooi weer, om half 8 's ochtends. Uitslapen kunnen we niet meer. Dat is ook niet nodig, want we worden elke dag uitgeslapen wakker! Het slaapt hier gewoon buitengewoon goed! De caravan kan ook prima tegen de kou, het is aangenaam warm binnen, ondanks dat we op z'n Noors altijd een raam open hebben staan. Poes weet dit ondertussen ook, en gebruikt het raam als katteluik. Zo kan hij altijd warm binnen zitten, ook als we er niet zijn, of slapen. 's Nachts loopt hij net zo goed over Feiko's hoofd heen naar binnen en buiten!
Feiko is vrijdag te vissen geweest met Lars-Martin en nog iemand. Ze hadden een lijn met 200 vishaken uitgezet. Ze vingen vooral kleine haaitjes. Verder een grote pollak, lengen en een kwabaal. Feiko had een haai meegenomen om te laten zien. Een haai voelt aan als schuurpapier. Poes heeft de staart opgeknaagd, en zit nog regelmatig aan de restanten van de haai die Feiko in de natuur heeft gegooid. Je weet het meteen, want Poes stinkt dan zo erg dat de hele caravan naar haai ruikt!
Er staan weer nieuwe foto's in de links 'sneeuw' en 'poes'
Dat waren tot zover weer onze avonturen uit het best leefbare land van de hele wereld!

5 opmerkingen:

  1. Als ik het goed begrijp bedoel je met POES in dit geval DE poes en niet Feiko of je eigen poes ;) :P. haha.
    Leuke update weer hoor, ik zit tussen de MRI's door te genieten van de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Man man man man man man man
    het is wat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Het best leefbare land" tafalig hjearde ik dat fannemiddei krekt op de radio. Foar jimme komt dat op dit moment ek ût.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo, weer even bijgelezen, ik was alweer een paar blogjes achterop geraakt. Leuk allemaal hoor! :)

    Groetjes Kat

    BeantwoordenVerwijderen