zaterdag 24 oktober 2009

Meubels

Vandaag was de lommemarket. We waren er mooi op tijd, 5 minuten voordat de deur openging. Er stond zelfs al een kleine rij! Het gehele dorpshuis was volgestouwd met verschrikkelijk veel prullaria, bekers, borden, lampen, kleedjes, keukenspullen, bloempotten, metalen kandelaars en dan ook nog bijna allemaal uit de jaren 70... Veel bric n brac and nick n nack, maar ook aardige snuisterijtjes.
Buiten stond het grotere meubilair, boekenkasten, banken, stoelen en bedden. Het zag er allemaal gebruikt, maar niet afgeleefd uit. Prima voor in ons nieuwe huis. Binnen 5 minuten hadden we 2 donkerrode leren 3-zits banken, en bijpassende luie stoel, een grote ronde eettafel met 4 hele nette en royale eetstoelen en een lelijk oranje dressoir voor in de slaapkamer voor zegge en schrijve 600 NOK, oftewel 66 euro. Daar koop je nog niet eens 1 nieuwe stoel voor, en wij hebben een compleet interieur. Wat hebben we weer een geluk! De buurman van Svenn bracht het spul met een grote bus meteen naar ons nieuwe huis, beter kon niet! De Noren die wij tegenkomen zijn allemaal aardig en behulpzaam, ze lijken veel op Friezen qua mentaliteit.
Na deze flitsaankopen hebben we nog even rondgesnopen. Ik kocht een schilderijtje van V. van Gogh en 6 mooie bloempotten om het huis wat op te fleuren voor 5 euro. Dan zou je denken, dat zal wel troep zijn, maar dat is niet zo. Het was gewoon erg goedkoop! Van Hilde kreeg ik nog een mooie oranje lantaarn en een houten keukenrolhouder. Nadat wij weg waren kon je voor 50 NOK (5,60 euro) een grote boodschappentas propvol doen met alles wat je leuk vind. Anders kwamen ze denk ik nooit van alle spullen af...
Er werden ook een aantal mooie dingen geveild, zoals hele oude melkbussen, jaren 50 dressoirs waar een grote radio ingebouwd in zit, een hele mooie grote oude schatkist en nog véél meer.
Toen we thuis waren en de boel een beetje inrichtten viel het op dat de banken precies dezelfde kleur hebben als de kozijnen en de lamp die er nog hangt. Wie weet was dit spul ook wel van de vorige bewoner! Wij kunnen er in elk geval nog wel 20 jaar mee doen, haha!
Gisteren heb ik de oude kleine caravan uitgezwaaid, ons eerste eigen huisje. Karst en Martine nemen deze mee naar Nederland, want de winter is hier te koud voor deze caravan. Karst vond het erg jammer dat hij weer naar huis moest, maar Martine wilde wel weer naar haar huis terug.
We houden de nieuwe grote caravan, ook al hebben we nu een huis. We kunnen geen afstand doen van deze unieke en prachtige plek! Iedereen is welkom om te komen logeren in de caravan. Dit kost dan 50 NOK per persoon per nacht. Dat zijn de kosten die we maken voor stroomgebruik en de plek. Er kunnen 2 personen comfortabel in slapen. Een derde heeft ook nog een bed, maar met meer moet de zithoek ook opgeofferd worden. In de zomer kan er natuurlijk meer buiten geleefd worden. In de winter kan de caravan uitstekend verwarmd worden, dus het hele jaar rond kan er gelogeerd worden!
Foto s van ons designinterieur volgen binnenkort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten