dinsdag 13 oktober 2009

Een huis met een view

Poes heeft een muis gevangen. Hij neemt ook half- levende miuzen mee de caravan in, die ik vervolgens maar doodsla. Anders is het zo zielig voor die piepende miusjes.
Poes is sneller dan de camera.
Achter de carvan, uitzicht richting Giskemonibba en Lauparen.
De bruldozer om het terrein schoon te vegen. Onderin de muts met het hoofd van B'e die een sneeuwpop maakt.
Parkeerterrein, 's ochtends om half 8 (ja, we staan vroeg op tegenwoordig)
Macrofunctie uitproberen, je kan er zo een IKEA-wandelement van maken.
Zelfbedachte taart met karamelvulling, sjokoladetopping en amandelen. Ik kan ook heus wel koken!
En dan nu het verhaal, na de foto's:
Hieperdepiep hoera, we hebben een huis! Het is het oudste afgebladderdste huis van Sjøholt, maar met het allermooiste uitzicht over de fjord! Afgebladderd is misschien iets te overdreven, want het ziet er beter uit als Feiko's oude kamertje in Groningen...
Er zijn 4 slaapkamers, een grote woonkamer waar de zon de hele dag inschijnt als ie schijnt, een nog grotere keuken met U vormig werkblad (zeker een meter of 6!), alle apparatuur, zelfs een vaatwasser, een manshoge koelkast. Verder is er een bad in de badkamer, een luxe dat ik nog nooit in mijn leven heb gehad. (Evenals een vaatwasser trouwens).
Een paar weken geleden is de lotto van 4,5 miljoen kronen hier in het dorp gevallen (ong half miljoen pleuries). Deze man is vertrokken naar andere (betere weet ik niet)oorden en zodanig kunnen wij nu in dit huis wonen. We kregen deze tip van de broer van Svenn, de baas van Feiko. Die man maakte zich wel wat zorgen over ons, dat wij de hele winter in een caravan gingen wonen, haha! Vanuit de supermarkt wees hij het huis aan. We konden het bijna niet geloven, zo'nn mooie plek. Hij wist ook wie de eigenaar was, die hebben we zaterdag meteen gebeld. Gisteren zijn we wezen kijken en hadden eigenlijk daarvoor al besloten dat we het gingen huren. Bovendien is de prijs ook nog eens heel schappelijk. Het is tijdelijk, in elk geval tot juli, misschien langer. De man heeft wel 2 katten achtergelaten. Ben benieuwd wat onze Schnautzi-poes daar van vindt...
Nu blijkt het grote voordeel van een caravan, alle meubels zitten er namelijk al in. In het nieuwe huis hebben we, behalve een complete keuken, niets, geen stoelen, geen bed. Gelukkig is er een kringloopwinkel in het dorp, de ikea is helaas 250 kilometer verderop.
Naar goed Noors gebruik staat er overal nog spul, van de vorige huurder en van de eigenaar zelf. Dat kan ons niks schelen, naar nog beter Noors gebruik mogen we ervan gebruiken wat we nodig hebben.

Dit deel is speciaal voor USSR-leden:
Onder het hele huis is een duistere kelder met allemaal hokjes en nog meer meuk. Jullie perfecte vakantieoord! Jullie hebben de beschikking tot een eigen ingang en een spartaanse wasbak met koud water. Er zit 1 klein raam in het appartement, dat naar wens eenvoudig valt te verduisteren. Verdere voorzieningen niet aanwezig. In overleg zijn blikken bonen te verkrijgen.

Als er sneeuw ligt, kun je vanaf de deur langlaufend de bergen in, of naar de winkels die 150 meter verderop zijn.
We kunnen er misschien komend weekend en anders een week later in. Wonen in een caravan op de mooiste plek van de wereld, de Ørskogfjellet, is absoluut geen straf. Maar een eigen wc en badkamer is toch ook wel zo fijn...En een hele grote warme mooie houtkachel!
Het weer is de afgelopen dagen wisselend, dan weer prachtige zonneschijn, dan weer een hele dag sneeuwhagel. De komende paar dagen wordt het 10 graden, dag sneeuw! Gelukkig blijven er nog 6 maanden over die wel sneeuwzeker zijn.

2 opmerkingen:

  1. Een bad! Een vaatwasser! Ik kom by jim wenje :D.
    Wol tof dat jim nou in hus ha. Wat gean jim mei de caravan dwaan no? En ha jim nog een televisie nodig?

    Gr Lu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie berichten!
    Leuk om even te lezen hoe het daar gaat.
    Ik hoop volgend jaar ook het huis nog eens te kunnen bekijken, als jullie dat leuk vinden.

    Blijf genieten van de vrijheid enzo
    En alle andere goede dingen, zoals afvallen, foto's maken en vergeet ook niet taart te bakken ;)

    Groetjes

    Wouter 'Knut-Hater' Pukkelmans

    BeantwoordenVerwijderen