woensdag 8 juli 2009

Daar zijn we weer

Van verschillende kanten horen we steeds meer over paling. Een Nederlander die hier op het terras zat had 10 kilo paling gekocht van een Noor voor maar 10 euro...want die Noor deed er verder toch niets mee. Dat was in een dorp hier 15 km vandaan.
Gisteren hebben we rond gereden in de omgeving en het dorpje Rekdal bezocht. Dat ligt aan de fjord, vlakbij de zeemonding. Daar staat een boerderij te koop. Via Placement, een Nederlandse organisatie die emigratie promoot, is er al contact geweest met de eigenaar. Deze week zullen zij opnieuw contact opnemen met ons en een afspraak maken met de eigenaar. Hij heeft al toegestaan dat wij daar fuiken mogen uitzetten om te proberen. Als er paling zit, gaan we dat misschien wel kopen....spannend! We zijn alvast even gaan kijken. Het huis ziet er goed uit, maar de stal is oud.
Eerst maar afwachten of we daar wat kunnen vangen!
Gisteren hebben we ook een bankrekening geopend, want Feiko's D-nummer was al binnen 2 weken aangekomen. Nu kunnen we ook een auto gaan kopen. Feiko zoekt elke dag op de Noorse marktplaats site, we zijn al wat goede auto's tegengekomen. Deze of volgende week zijn we hopelijk mobiel!
Verder hebben we ook een Noors telefoonnummer : + 47 94 26 73 54. Dat is stukken goedkoper om mee te bellen en SMS-en.
De skelterbaan gaat ook als een trein, die zal volgende week wel af zijn. Er zijn net 12 nieuwe skelters aangekomen, super-de-luxe! Ze zijn zo sterk dat zelfs Feiko er met gemak op kan zitten. Het goede nieuws is natuurlijk dat Feiko al 9 kilo is afgevallen, en ik 4. Dat krijg van dat harde werken!
Het is hier niet meer zo hysterisch warm als de afgelopen dagen, toen het 38 graden was. Nu is het ongeveer 24 graden en vind ik het koud!
Wouter is weer naar huis na 13 dagen hier te zijn geweest. Dat was toch wel erg gezellig, we hopen meer van jullie langs te zien komen!
Tot slot nog een plaatje van de boerderij in Rekdal:

Vlnr : Voorraadhuisje, woonhuis, grote schuur vanaf de tuin gezien.
De tuin en het uitzicht. Klik op de foto's voor een vergroting.

4 opmerkingen:

  1. Mooie foto's hoor! Hopelijk gaat 't lukken met de paling. Heit heeft gisteravond de boot geboekt naar Oslo, we komen eraan!

    X Lu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik verwacht binnen 1 week het bericht dat er paling is, zo niet dan kom ik persoonlijk terug om 8000 kg te vangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de paling komr eraan?????
    dan komen we er ook aan
    grtz R&A

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey marjan!
    was even op jullie blog aan het kijken.
    Zo te zien hebben jullie het daar leuk en vooral druk.
    groeten Chris

    BeantwoordenVerwijderen