donderdag 18 juni 2009

Feiko og Marjan gå på tur

Feiko en Marjan gaan op pad. Niet zo uitgebreid als de Noren doen, met koffiekan, kitkats en worstjes om te roosteren, maar gewoon met de fiets. We zijn naar een meer gefietst dat een stuk lager ligt en minder rotsig is. Hopelijk zit daar wel paling. De fuiken zijn nog niet opnieuw gecheckt, maar gisteren zat er niks in.
Ik heb gister tot 22 uur gewerkt tijdens een diner voor 50 man, dus niet veel meegekregen van de visserij.
Och, bijna vergeten, maar ontzettend belangrijk: Feiko is nu officieel eigenaar van een bedrijf, FH Aal. Dat is nodig om voor hem een voorlopig sofinummer aan te vragen. Ik kan volgende week een zogenoemd D-nummer aanvragen, als ik me inschrijf via een arbeidsbureau. Zonder D-nummer kun je hier niks, geen bankrekening, geen telefoonkaart etc.

Terug naar onze tocht, het eerste deel gaat bergaf over grind, das makkelijk op de fiets. Vervolgens een stuk over stenen, bergaf ook niet moeilijk. Dan moet men een stuk 'spljonsen' door een stuk veen. (Laarzen ten strengste aanbevolen) Over de meest natte stukjes ligt een houten plank. Uiteindelijk, na een prachig stuk natuur te hebben doorkruist, kom je bij de oever van het meer en de compound van Bas. Hij organiseert tochten door de omgeving en dit heeft hij zelf gebouwd. Ook de kano's zijn van hem. Je kunt met hem wandelen, mountainbiken, kanoen door de omgeving. Zelfs met een helikopter in de bergen gedropt worden is mogelijk, nee verkoopt hij niet. Zie ook www.bs-adventures.com

Zie helemaal onderaan de blz voor meer foto's. Op die picasasite staat ook een filmje, hihi! Klik daarvoor op het tabblad ' mijn foto's'.

We worden hier wel opgevroten door kleine mugjes, knut of gnob, erg irri!

1 opmerking: