donderdag 24 december 2009

Visite





Nog maar net bekomen van onze Nederlandreis stond er al nieuwe visite voor de deur! Dorien en Nynke zouden vrijdagavond aankomen, maar mistten net hun vliegtuig. Gelukkig konden ze met de nachtbus en om 7 uur zaterdagochtend hebben wij hen opgehaald bij de bushalte in Sjøholt.
Eerst hebben ze nog een paar uur geslapen om bij te komen. 's Middags hebben we de bus naar Moa, een groot winkelcentrum bij Ålesund, genomen om te shoppen. Ik heb kerstlampen en versiering gekocht, dat is hier nu al afgeprijsd. Verder hebben we wat rondgeneusd, boodschappen gedaan. Later heeft Feiko ons opgehaald en 's avonds hebben we ons met een wijntje en hapje wel vermaakt.
Zondag lekker uitslapen, want daarna stond een lange tocht op het programma. We zijn van Sjøholt naar Fjellstova gewandeld, dat is 12 kilometer omhoog wandelen. Het was schitterend weer, blauwe lucht, weinig wind. Hoe verder we het bos in kwamen, hoe meer sneeuw en hoe kouder het werd. Het was te koud om te gaan zitten, dus we hebben steeds doorgelopen. Na 2,5 uur, terwijl de schemering inviel, kwamen we op Fjellstova aan. Sytze was inmiddels ook aangekomen met de bus en trein vanuit Uppsala,Zweden, en samen hebben we warme choco met slagroom en wafels met jam en room gehad. Mmmmmmm!
Maandagochtend heeft Feiko nog gewerkt, en Sytze ging om 8 uur gezellig mee om te koffie drinken. Wij dames waren wat trager en rond de middag hebben wij ook nog rondgekeken in de betonfabriek om te laten zien wat Feiko allemaal maakt aan beelden en fundamenten.
's Middags zijn we naar Vestnes en Rekdal gereden om wat van de omgeving te laten zien. Er ligtr net teveel sneeuw om de natuur in te trekken, en te weinig om te langlaufen of te skien. De echte toeristiche attracties zoals de Trollstigen en de Geirangerfjord zijn al gesloten vanwege de sneeuw, dus dit was een goed alternatief. In Rekdal zit een geitenkaasboerderij, ook van Nederlanders, en daat hebben we twee heerlijke stukken geitenkaas gekocht. De tocht was prachtig, zonsondergang duurt hier nu uuuuren, dus de witte toppen van de bergen zijn roze geschakeerd, prachtig! 's Avonds hebben we pepperkake gebakken, die ik later nog versierd heb. Met een spelfout, maar dat zal weinig afdoen aan de smaak!
Dinsdag zijn we met de veerboot heen en weer gegaan naar Molde. Deze tocht is ook prachtig, vanaf Molde heb je uitzicht op wel 100 bergpieken, de een nog ruiger dan de ander. Na een half uurtje Molde namen we de boot weer terug, waarbij het bijna donker was toen we aankwamen.
Het was verschrikkelijk gezellig en wij vonden het ook erg jammer dat iedereen woensdag weer vertrok! Dorien wilde Pluisje wel meesmokkelen naar Nederland maar dat ging mooi niet door!
We zijn nu met de kerst bezig, dat hier zeer uitbundig gevierd wordt. Het kacheltje brandt, helaas ligt er weinig sneeuw en is het boven nul. Gisteren was het lille julaften, kleine kerstavond, en vandaag is het de hele dag kerstavond. De winkels gaan vandaag om 13 uur dicht, om tot maandag dicht te blijven. We hebben dan ook flink wat voer ingeslagen. Morgen gaan we hartige taarten bakken, voor tweede kerstdag. Deze vieren we op Fjellstova met een heleboel andere mensen. Ieder moet drie cadeautjes meenemen waar dan om gedobbeld wordt. Ik ben het huis aan het afstruinen wat ik wel kwijt wil, het moeten geen dure cadeaus zijn. We hebben er ontzettend veel zin in!
Al snel daarna is het al oud en nieuw en begint voor iedereen een nieuw jaar...2009 is ons erg goedgezind geweest, en het ziet ernaar uit dat 2010 wederom een topjaar gaat zijn!
In het foto album staan weer nieuwe foto's van de afgelopen dagen en Poes en Pluisje.
Wij wensen iedereen prettige kerstdagen toe!

3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's hjer, Poes en Pluisje wurde ek al grut. Hjir leit meer snie dan by jim trouwens! Mar it giet hjir ek alwer wat fuort, der komt niks meer bij.

    God jul :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke foto's en noflike krystdagen fjirder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je ziet de luchten voor je zoals je het beschrijft. (Een goede pr voor Noorwegen!!)Een"vogelvrij"2010 toegewenst.
    Harm en Hermien.

    BeantwoordenVerwijderen