zondag 18 april 2010

Sneeuw



Er valt vandaag ontzettend veel sneeuw. Vanmorgen scheen de zon heel even, maar de rest vand e dag bestond uit één grote sneeuwbui, met huilende windstoten.
Op de Ørskogfjellet was en is er een grote chaos : sinds 1 april moet men weer rijden op zomerbanden en die zijn totaal ongeschikt voor 20 cm sneeuw bergop- of bergafwaarts. Er zijn veel ongelukken gebeurd. Het ergste is nog wel dat ook politie en ambulance op zomerbanden rijdt, en zij ook grote problemen hadden om op de ongeluksplek aan te komen. Ook de veegauto's stonden vast in de file.
Harry heeft mijn collega's en mij naar Sjøholt gebracht, omdat hij nog spijkerbanden onder de auto heeft. Hij moet wel, als je boven op een berg woont! En gelukkig maar, want Feiko was bijna niet boven gekomen met winterbanden, zonder spijkers.
Grote kans echter dat morgen alle sneeuw weer weg is, want de temperatuur is behoorlijk boven nul.

Dorien heeft me nog wat foto's toegestuurd van afgelopen december, toen zij, Nienke en Sytze hier op bezoek waren. Klik aan de linkerkant op 'Bezoek'.

3 opmerkingen:

  1. woh!
    Jammer voor Lucia dat volgende week alles weer weg is. Ze wilde graag nog een keer langlaufen.
    Eerst maar hopen dat het vliegtuig vertrekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. woh!
    Jammer dat de sneeuw snel weer dooit.
    Lucia wilde graag nog een keer langlaufen.
    Eerst maar hopen dat het vliegtuig kan vertrekken naar Oslo.

    Heit en Mem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Man man man... Sneeuw is allemaal heel mooi enzo, maar ik ben ergens wel blij dat ik hier in de zon kan zitten en de blaadjes weer aan de bomen zie groeien. Het ontvluchten van een regeltjesdictatuur heeft wel een prijs zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen